DR-serie inspirerer til naturoplevelser

Fra 12. april kommer Danmarks vilde natur ind i stuerne, og fra slutningen af maj inviteres danskerne ud på tur i landskabet.

I løbet af påsken og de efterfølgende uger vil naturen rykke ind i mange danskeres hjem i form af nye naturprogrammer i både tv og radio samt flere digitale tilbud.

Senere på året vil partnerne og de mange organisationer og samarbejdspartnere i projektet også invitere danskerne med ud i naturen, hvor oplevelserne i den vilde danske natur blot står i kø og venter.

Søndag den 12. april har DR1 og DRTV premiere på naturserier ’Vilde Vidunderlige Danmark’. Serien er på fem afsnit, hvor seerne komme helt tæt på både naturen og dyrene, der lever i den.

Serien markerer starten på projekt ’Vores Natur, der er et samarbejde mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer.

De mange fælles udendørs aktiviteter er indtil videre skubbet til slutningen af maj på grund af coronavirus. I stedet vil danskerne få inspiration til at opleve naturen på egen hånd, forklarer formanden for Friluftsrådet, Niels-Christian Levin Hansen.

– Naturen gemmer på uendeligt mange vilde og vidunderlige oplevelser, og det synes vi, at alle skal kende mulighederne for. Mange flere skal opleve glæden ved at tage madkurven på cyklen ud i nærmeste skov, ved at tage vandretur ud i det åbne land, krydse fjorden i kajak eller krybe i soveposen under stjernerne i bålets skær til lyden af skovhornuglens tuden, siger han.