Fællesreligiøs mindeceremoni for de dræbte i Frankrig

Mød op med mundbind i Vor Frue Kirke i København kl. 16 i dag.

Fællesreligiøs Mindeceremoni for de dræbte i Notre Dame katedralen i Nice finder sted i dag i Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke, Nørregade 8, fredag 30. oktober kl. 16.00

Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke, er en søsterkirke til Notre Dame i Nice.

– De meningsløse og grusomme knivdrab i går på tre mennesker i denne fredens og fællesskabets helligdom har ramt os alle, og vi føler stærkt med de pårørende og alle omkring domkirken i Nice, skriver domprovst Anders Gadegaard i en pressemeddelelse. 

Som udtryk for vores medfølelse, solidaritet og samhørighed på tværs af religiøse skel vil kristne, muslimer og jøder sammen ære de afdødes minde og tænde lys for dem og deres pårørende ved en kort ceremoni i dag kl. 16.00 i Vor Frue Kirke i København. 

Alle er velkomne. Man skal bære mundbind, når man står og går i kirken (men ikke når man sidder ned). Højtideligheden vil vare ca. en halv time og bestå af ord ved domprovst Anders Gadegaard, imam Naveed Baig og rabbiner Jair Melchior, fransk orgelmusik (Boëllmann, Vierne og Widor) ved domorganist Hanne Kuhlmann, bøn ved den herboende franske katolske præst Jérome Dejean de la Batie med oversættelse ved biskop Czeslaw Kozon, lystænding, hvor alle kan deltage, og til sidst lyses velsignelsen af Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen. 

Højtideligheden er arrangeret af Københavns Domkirke i samarbejde med Islamisk Kristent Studie Center og Den Romersk Katolske Kirke.