Flere fattige familier søger feriehjælp

Over 60 procent af årets ansøgere om Feriehjælp er på kontanthjælp eller lignende ydelser.

Tidligere på året kom det frem, at fattigdommen i Danmark er stagneret for første gang i 20 år. Det til trods har Dansk Folkehjælp i 2020 fået langt flere ansøgninger til feriehjælp end sidste år.

I 2019 ansøgte 3.822 danskere om økonomisk støtte til sommerferien hos organisationen, mens der i år har været 5.765. Dette er en stigning på over 50%. Dansk Folkehjælp forventer at kunne sende 3.500 – 4.000 afsted på ferielejr i år.

Coronakrisen rammer udsatte danskere ekstra hårdt

Hverdagen har ændret sig for samtlige danskere, siden Danmark blev lukket ned for snart to måneder siden. For udsatte og fattige familier kan den nye hverdag være usædvanlig hård – og behovet for ferie er dermed ekstra stort.

”Den nuværende krise kræver meget af samtlige danskere, og jeg tror, at alle glæder sig til sommerferie lige nu. For mange udsatte og fattige familier er behovet for ferie og et afbræk fra hverdagen særligt stort i år. Mange af de familier, der søger feriehjælp hos Dansk Folkehjælp, er uden beskæftigelse, og ansøgerne til feriehjælp er typisk omgivet af mere komplekse hverdage, der udover fattigdom kan være præget af fysiske og psykiske handicap, misbrug og sygdom samt tragiske sociale omstændigheder,” siger Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp

Fakta om årets ansøgere til Feriehjælp:

Af årets ansøgerne er 62,1% på kontanthjælp eller lignende ydelser, 20% på SU, 15 % på ressourceydelse og 13 % på førtidspension.
92 % af ansøgerne er kvinder
90 % af ansøgerne oplever, at deres børn har mangler i hverdagen efter de har fået reduceret deres indkomst. 60 % af ansøgernes børn går eksempelvis ikke til en fritidsinteresse.
42 % af ansøgerne har et madbudget på under 100 kr. om dagen. 16 % har et budget på under 50 kr.