Forening vender integration på hovedet

Foreningen Dialog på Tværs inviteret til et debatarrangement, der skal gøre op med ”dem og os” i integrationsdebatten. Det sker i Aarhus 25. oktober.

TalkTim​e​er et nytænkende debatarrangement, der blander kunstneriske indslag, debat, samt faglige input og workshop i ét. Overskriften er “Hvordan bliver vi bedre til at være sammen på tværs af etnicitet, hudfarve, religion- og kulturforskelle – på tværs af ”dem og os”?

Arrangementet finder sted den søndag 25. oktober fra kl. 13 i UKHs lokaler på Tage Hansens gade 8 b i Aarhus.

TalkTime vil sammen med publikum skabe ​”TaleTid”​ omkring alt det, der kan være svært, kunstigt, akavet, misforstået og træls, når vi mødes på tværs.

Arrangementet bliver åbnet af rådmanden for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad – og publikum kan se frem til at møde skuespiller Chadi Abdul Karim, poetry-slammer Katrine Volsing, digter Ôzcan Ajrulovski, forumteatergruppen Into Action m. flere.

– Gennem poesi, poetry slam, personlige beretninger og sketches sætter vi ord, følelser og fortællinger på fordomme, tabuer, negative forventninger, unuancerede fortællinger om ”de andre”, fremmedgørelsen, andetgørelsen osv. Alt det, som vi ikke taler med hinanden om, men nøjes med at tænke eller sige til ”vores egne”, og ikke kunne drømme om at sige offentligt, lyder pressemeddelelsen.

Dialog på Tværs er en frivillig social forening der i 2019 blev stiftet af tidligere socialrådgiver Karen Nørskov. Den er primært drevet af frivillige ildsjæle. Foreningen arbejder med – populært sagt – at vende integration på hovedet, således at integration handler om alle, såvel majoritet som minoritet. Formalet er at skabe bedre fællesskab og forståelse på tværs af etnicitet, kultur, hudfarve og diverse fordomme.