Huda vil alle fordomme til livs

Huda Chaaban fra Aarhus er nomineret til “Årets Ildsjæl” i smilets by.

Huda Chaaban er sprængfyldt med ideer og initiativer og skaber debat om danskernes fordomme.

Det skriver Aarhus Stiftstidende, der sammen med Aarhus Kommunes afdeling for kultur- og borgerservice sammen med Vestjysk Bank har nomineret fem borgere til “Årets Ildsjæl”. En af dem er Huda Chaaban, der hædres for Palæstina Fim Festival og dialoginitiativet Yallah.dk.

Huda Chaaban er født og opvokset i Danmark i en palæstinensisk familie. Hun vil fordomme til livs, da hun føler det som om hun har en mærkat i panden.

– Når danskerne ser min hudfarve, danner de sig straks billeder af mig og forestillinger om, hvordan jeg er. Det vil jeg af med, siger hun til Stiften.dk.

Den 30-årige århusianske kvinde har sat meget i gang for at få dialog med danskerne. På Palæstina Film Festival bliver der vist palæstinensiske film, og Yallah.dk skaber debatter mange steder.

Hun har også skabt virksomheden “Helping Hand”, som indsamler penge til hjælp for nødlidende børn på Vestbredden i Palæstina.

De øvrige nominerede er:

  • Lauge Perto Østergaard fra figurspilsforeningen 40K Aarhus
  • Metin Lindved Aydin fra Aarhus Syd Taekwondo og Egenvirksomhed.nu, som hjælper mennesker fra passiv forsørgelse til egen virksomhed.
  • Christophe Lukunku fra fodboldfællesskabet FC Habesha
  • Bente Toft fra Varmestuestrik Danmark – Aarhus Depotet

Prisen overrækkes fredag 11. december

Læs et portræt af Huda Chaaban her.