Kirkens Korshær mister 2 millioner kroner om ugen

– Vi taber, hvad der svarer til et helt års drift af én varmestue om ugen, under Coronakrisen, fortæller korshærschef Helle Christiansen og appellerer til ekstra støtte.

Mennesker, der er udsatte, hjemløse, misbrugere, psykisk syge eller fattige børnefamilier, går ikke væk, selvom landet er lukket ned i stor stil.

Kirkens Korshærs sociale arbejde fortsætter som en del af samfundets kritiske funktioner. Men indtægterne er forsvundet, så organisationen er på den. Hjælpepakke er helt nødvendig, lyder det i en pressemeddelelse fra organisationen.

Genbrugsbutikkerne skaffer flest penge

Kirkens Korshær er med sit sociale hjælpearbejde blandt samfundets allermest udsatte til stede i knap 30 byer i hele Danmark. Dertil kommer de 240 genbrugsbutikker, der under normale omstændigheder udgør størstedelen af organisationens indtægter.

Men siden 12. marts har butikkerne været lukkede. Det betyder, at Kirkens Korshær i øjeblikket mister min. 2 millioner kroner om ugen.

Krisen koster en hel varmestue

– Vi taber, hvad der svarer til et helt års drift af én varmestue om ugen under coronakrisen. Vi er nødt til at følge myndighedernes anvisninger og passe godt på dem, der er ekstra udsatte for smitte. Det er ikke kun vores brugere i det sociale arbejde – det er også de knap 7.000 frivillige, der driver vores genbrugsbutikker, fortæller chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

Forholdsreglerne er ekstra vigtige, da de frivillige i Kirkens Korshærs genbrugsbutikker er i alderen 70+. Kirkens Korshær har derfor lukket sine butikker.

Er til stede, hvor ingen andre er

Og det koster i kassen, lyder det fra Kirkens Korshær, der især er pressede på likviditeten.

– Situationen lige nu viser, hvor vigtigt vores sociale arbejde for udsatte i Danmark, er. Vi er der, hvor ingen andre er, forklarer Helle Christiansen.

Kirkens Korshær havde i 2018 en omsætning på omkring 250 millioner kroner. Heraf stammede over halvdelen fra genbrugsbutikkerne.