Lær Palæstina og dets folk at kende

Palæstina Film Festival løber af stablen i Aarhusbiografen Øst for Paradis fra den 12 til 15. marts.

Bombninger og besættelse. Frygt og fredsplaner. Når Palæstina og palæstinenserne omtales i medierne, drejer det sig mest af alt om krig, konflikt og politik.

Men hvordan er der egentlig i Palæstina? Og hvordan lever palæstinenserne deres liv?

Det kan man blive meget klogere på ved: Palæstina Film Festival i Øst for Paradis fra den 12 til 15. marts.

Festivalen, der holdes for 7. år i træk, har som formål at vise gode film, der giver et mere nuanceret kendskab til Palæstina og palæstinenserne, både kulturelt, historisk og menneskeligt. Festivalen demonstrerer også palæstinensisk filmkunst. Der vises både spillefilm og dokumentarer. I år igen også i Odder.

– Vi er meget stolte over, at vi for syvende år i træk kan holde denne festival, der viser spændende, underholdende og vedkommende film om Palæstina. I filmene fortælles om de store daglige problemer og udfordringer, der følger af at leve under besættelse eller i en flygtningelejr i flere generationer. Her kan man for alvor lære palæstinenserne bedre at kende, siger Imad Kaaouach, formand for Arabisk Dansk KulturHus.

Filmfestivalen er arrangeret af Arabisk Dansk KulturHus i samarbejde med Øst for Paradis og Opgang2 og støttes økonomisk af Det Danske Filminstitut, Aarhus Kommune og Palæstina Kulturfond.

Film på Palæstina Film Festival:

Torsdag den 12. marts: En mands alvorlige traumer efter mange års fangenskab i et israelsk fængsel, i spillefilmen Mafak.

Fredag den 13. marts: Kønsroller under pres i krydsild fra den israelske besættelse og samfundets normer, i spillefilmen Pomegranates and Myrrh.

Lørdag den 14. marts: Livet og forholdene i palæstinensiske flygtningelejre i Libanon, i dokumentarerne Det vi huskerog Education in Replacement, begge af danske filminstruktører.

Søndag den 15. marts: Alvorlige og livstruende udfordringer under den israelske besættelse mht. bryllup og ungdomsliv, i dokumentarerne The Bride Dress og I am still alive.