Musiker vil skabe empati med sin sang

”Der er borgerkrig i Europa!” Sådan lyder den tankevækkende titel på Ruben Engelhardts sang på YouTube. Lyt med her.

Ruben Engelhardt ville slet ikke have været til, hvis nazisterne havde slået hans jødiske familie ihjel under Anden Verdenskrig.

Men det lykkedes dem at flygte til Sverige, og derfor er Ruben Engelhardt i live i dag og kan berige omverdenen med sine sange.

Den historie er også baggrunden for, at han forstår flygtninges situation i dag. Og derfor har han skrevet en sang med omvendt fortegn: Tænk hvis der var borgerkrig i Europa, og det var os, der måtte flygte sydpå for at redde livet?

Lyt til sangen her:


Ruben Engelhardt er musiker, sangskriver og folkeskolelærer. Han har spillet med det keltisk inspirerede folkband Vindens Vej i mere end 10 år. Bandet har udgivet to cd’er. Han leder bandet SpurvMøderSvale, der fortolker Grundtvigsalmer med sin egen rytmiske musik. Han skriver også børnesange i folkeskolesammenhæng og har desuden lavet filmmusik.

Ruben Engelhardt forklarer om hans seneste sang på YouTube:

– Sangen handler ikke om at en eventuel forfærdelig borgerkrig kunne opstå i Europa. Den handler om at prøve at leve sig ind i de flygtninges perspektiv, der nu med frygtelige oplevelser bag sig – og undervejs – flygter til Europa i håb om asyl fra forfærdelig forfølgelse og krig.

– Hvordan ville det være hvis det var os der måtte flygte FRA Europa?