Om os

Netavisen Sameksistens arbejder ud fra devisen: ”Støtte individet. Styrke fællesskabet”. Gennem nyheder, reportager, portrætter, analyser og konstruktiv debat søger vi at svare på spørgsmålet: “Hvordan kan vi eksistere sammen i denne verden?”

Sameksistens mellem mennesker med forskellig etnisk, kulturel og religiøs baggrund er det nye normale og adresseres derfor med en formålstjenlig forenende vinkel i et neutralt sprog med mennesket i centrum. Vi dækker emner som klima og miljø, menneskerettigheder, sprog, religion, politik, integration, kultur, økonomi og sundhed.

Netavisen Sameksistens ønsker at bidrage til den offentlige samtale og sætte viden og argumenter til rådighed for den enkelte demokratiske borger. Vi tager et positivt afsæt, viser nuancerer og opløser de konflikter og modsætninger, som andre medierne sætter op. Vi tør derfor tale om skønhed, håb og det gode i mennesker.

Netavisen Sameksistens drives af virksomheden Svend Løbner – Journalist (CVR 29988544). Avisen blev oprettet i 2010 af journalist Bent Dahl Jensen som Multisamfund.dk og fik i 2013 navneforandring til Netavisen Sameksistens. Den 1. juni 2019 blev avisen overdraget til Svend Løbner, der driver den videre og udvikler den i tæt samarbejde med en redaktion, der har vide beføjelser til at realisere avisens profil.

Netavisen Sameksistens er ikke partipolitisk, men står ved værdier om menneskerettigheder. Derfor devisen: ”Støtte af individet. Styrke fællesskabet”.

Redaktionelle medarbejdere:

  • Svend Løbner, journalist og forfatter (ansvarshavende redaktør)
  • Malene Fenger-Grøndahl, journalist og forfatter
  • Line Højland, antroprolog
  • Zainab Nasrati, medicinstuderende
  • Michala Linn, pianist og skribent
  • Marianne Olsen, lektor og debattør
  • Julie Jeeg, jurist

Derudover medvirker en række skribenter ad hoc.

Kontakt os

Skriv direkte til os på mail redaktion@sameksistens.dk eller benyt denne formular: