Regeringen lukker af for ny flygtningestrøm

Den danske regering vil medvirker til at øge kontrollen ved EU’s ydre grænser for ikke at modtage flygtninge som i 2015.

Integrationsminister Mattias Tesfay var hurtigt ude med klar melding om dansk stop for flygtninge, efter Tyrkiets præsident Erdogan havde erklæret, at han vil åbne Tyrkiets grænser mod Europa for det stigende antal flygtninge.

På Twitter angav han regeringens defensive flygtningepolitik:

”Migranter ved græsk-tyrkisk grænse. Situationen meldes under kontrol. Danske myndigheder er tilstede. Vi følger situationen tæt. Afgørende at beskytte EUs ydre grænse. Vi skal IKKE have en situation som i 2015. Regeringen er klar til at handle hvis situationen eskalerer.”

Udenrigsministeriet udsendte i går en pressemeddelelse om, at Danmark nu styrker kontrollen ved EU’s ydre grænse ved at sende et dansk overvågningsfly til Middelhavsområdet.

Bidraget skal i ca. 30 dage forstærke Frontex’ indsats til bekæmpelse af irregulær migration og grænseoverskridende kriminalitet i Middelhavsområdet.

”Vi vil ikke acceptere en gentagelse af billederne fra 2015,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod. ”Beskyttelsen af EU’s ydre grænser er en vigtig prioritet for regeringen. Derfor har vi reageret hurtigt og rakt ud til både Grækenland og Bulgarien. Regeringen prioriterer at Danmark udviser handlekraft og solidaritet med EU’s grænsestater i den aktuelle situation.”