Røde Kors tilbyder digitale besøg

Projekt SnakSammen er et tilbud til mennesker, der føler sig ensomme i hjemmeisolation på grund af Corona.

Coronavirusset tvinger os i selvisolation. Afstand og hjemmekarantæne skaber ensomhed. Ensomhed giver plads til tunge tanker.

Sådan er det i hvert fald for mange danskere, som ikke er i parforhold og heller ikke har jævnlig familiekontakt. Derfor tilbyder Røde Kors alle i Danmark et ”digitalt besøg”.

”I sidder hver især hjemme hos jer selv, men I kan se hinanden på video, mens I snakker sammen. Helt uden at du skal installere besværlige programmer,” skriver Røde Kors og Boblberg, som har udviklet SnakSammen for Faaborg-Midtfyn Kommune. På grund af Corona udvides tilbuddet nu til hele Danmark. Det sker i samarbejde med Nordea Fonden og TDC Net.

”Samtalerne varer 15-60 minutter og det er helt gratis. De frivillige samtalevenner er bare helt almindelige mennesker, og hverken rådgivere eller eksperter,” lyder beskeden.

Hvad kan man snakke om?

”I kan snakke om alt: om fælles interesser, om dagens begivenheder og dagens nyheder. Eller lidt om familie, hverdagen eller oplevelser. De frivillige samtalevenner er bare helt almindelige mennesker, og hverken rådgivere eller eksperter.”

Gå ind på SnakSammen og kom i gang med snakken her.